عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد جزییات پرونده ویلموتس در برنامه شبهای فوتبالی، گفت: دلایل باز بودن پرونده باید توسط قوه قضاییه مطرح شود، پیگیریهای زیادی برای بسته شدن این پرونده صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سیداحسان قاضی زاده هاشمی با حضور در برنامه «شبهای فوتبالی» به مسائل و موضوعاتی از قبیل فدراسیون فوتبال، نتایج بازیهای آسیایی، سکوت در پرونده ویلموتس و ...پرداخت و گفت: با تمام نقدهای موجود مجمع فدراسیون فوتبال برگزار شد، مجمع در ایام نزدیک به جامجهانی شاهد تغییرات بسیار گستردهای در کادر مدیریتی فدراسیون و سرمربیگری بود و اتفاقاتی که در تیم افتاد، فضا و نتایج جامجهانی قطر را تغییر داد.
نماینده مردم فریمان، سرخس و بخشهای احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی افزود: شاید اگر بعد از جامجهانی قطر برنامههای جدی در نقد عملکرد فدراسیون و تیم ملی برگزار میشد بی تردید مباحث و مسائل به صورت جدی پیگیری میشد ما در حال حاضر راجع به تیم امید و درباره انتخابی المپیک و بازیهای آسیایی در این فرصت باید صحبت جدیدتری داشته باشیم.
پرونده مجمع نیازمند بازخوانی مجدد دارد
وی با بیان اینکه پرونده مجمع نیازمند بازخوانی مجدد است، اظهار داشت: در واقع ما یک زمان تاریخی را از دست دادیم، به خاطر ملاحظات مختلفی که داشتیم. اصولا همین ملاحظات و فضاها بود که پیش از برگزاری مجمع، اتفاقاتی که در شب مجمع و بر سر دبیر کل وقت فدراسیون کامرانیفر افتاد همگی نیازمند بازخوانی مجدد است و قطعا در آینده و در تاریخ مرور خواهد شد چه اتفاقاتی در شب مجمع فدراسیون رخ داد، همه اینها باعث شد که در حال حاضر در یک شرایط روزمرگی به سر میبریم.
بدون برنامه ریزی یک چهارم به هنگکنگ باختیم
نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه میتوانستیم برای المپیک برنامه ریزی قوی تری داشته باشیم، اظهار داشت: در جامجهانی قطر میتوانستیم با توجه به ظرفیت فضاها و شرایط، موقعیت بهتری رقم بزنیم تا نتایج مطلوبتری کسب کنیم و برای المپیک برنامهریزی بسیار قویتری ارائه دهیم اما دیدید که در زیرگروه حذف شدیم، در بازیهای آسیایی نیز این فرآیند اتفاقات بین فدراسیون و کمیته ملی المپیک، صحبتهایی که انجام شد و نتایجی که بدست آمد برای اولین بار در یک چهارم به هنگکنگ باختیم، تمام عوامل منجر به سرخوردگی و یاس عمومی نسبت به ورزش پرطرفدار آن هم فوتبال میشود.
مجلس اعتبارات ویژهای برای ورزش اختصاص داد
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اعتبارات ویژهای برای ورزش اختصاص داده شد، اظهار داشت: در حوزه پشتیبانی مالی چه در سالی که تیم ملی ما در جام جهانی حضور داشت، چه در امسال برای کمیته ملی المپیک و بازیهای آسیایی، مجلس اعتبارات بسیار فوقالعاده و ویژهای را برای فدراسیون فوتبال در جام جهانی قطر و کمیته ملی المپیک در نظر گرفت.
ناهماهنگی بین فدراسیون و کمیته ملی المپیک قابل قبول نیست
وی در ادامه تاکید کرد: در مورد بازیهای آسیایی منابع بسیار بالایی را برای کمیته ملی المپیک در نظر گرفتیم. بیش از 300 میلیارد تومان فقط برای آمادهسازی تیمها در اختیار کمیته ملی المپیک قرار دادیم ولی بین فدراسیون و کمیته ملی المپیک این حجم ناهماهنگیها واقعا پذیرفته شده نیست.
وی در ادامه در خصوص انتظارات از وزیر جدید ورزش اظهار داشت: ما از آقای کیومرث هاشمی که مجلس هم به ایشان اعتماد کرده است، هفته آینده دعوت خواهیم کرد درخصوص نتایج بازیهای آسیایی هانگژو گزارش کامل و مفصلی ارائه بدهند و یکی از بحثهای جدی ما تعیین تکلیف نسبت وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال است و به جای اینکه یک نشاط اجتماعی در بین مردم ایجاد شود با نتایج این بازی ها یاس و ناامیدی ایجاد میشود.
پرونده ویلموتس تا حصول نتیجه کامل باز است
عضو فراکسیون ورزش در مجلس یازدهم در مورد جزییات پرونده ویلموتس، تاکید کرد: پرونده ویلموتس توسط مجلس مطرح و بیشترین اقدامات توسط کمیسیون فرهنگی پیگیری شد، اقداماتی از جمله تعیین مبلغ و میزان کار بر روی پرونده ویلموتس بر اساس شفافیت دادهها و اطلاعات انجام شد که به آن افتخار میکنیم، حتی این پرونده برای رسیدگی دقیقتر به کمیسیون اصل نود ارجاع شد و از بازرسی کل کشور درخواست کردیم تا در این زمینه ورود داشته باشد و بازرسی کل کشور هم پرونده ویژهای برای آن تشکیل داد و همچنان این پرونده تا زمان حصول نتیجه باز است و قطعا پیگیریها از طرف نمایندگان مانند شرکت پتروشیمی و شستا، به عنوان دفاع از حقوق ملت ادامه خواهد داشت.
قوه قضاییه دلایل باز بودن پرونده ویلموتس را عنوان کند
نماینده مردم فریمان، سرخس و بخشهای احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی در مورد باز بودن پرونده ویلموتس اظهار داشت: دلایل باز بودن پرونده باید توسط قوه قضاییه مطرح شود، پیگیریهای زیادی برای بسته شدن این پرونده صورت گرفت، تا دیگر پیگیری در مورد آن صورت نگیرد، باز تاکید میکنیم کمیسیون فرهنگی و دیوان محاسبات همچنان تا حصول نتیجه این پرونده را پیگیری خواهد کرد.
کمیسیون اصل نود پرونده ویلموتس به قوه قضاییه ارجاع داد
عضو فراکسیون ورزش در مجلس در ادامه یادآور شد: طی جلسهای که کمیسیون فرهنگی با دادستان تهران داشتند، مسئله پرونده ویلموتس به صورت جدی پیگیری شد، در ضمن کمیسیون اصل نود نتیجه رسیدگی به این پرونده را در قالب گزارشی به دستگاه قضایی ارجاع داده و برای بازگشت اموال مربوط به بیت المال باید حکم دستگاه قضایی صادر شود .
عضو کمیسیون فرهنگی در ادامه یادآور شد: پرونده ویلموتس یک روند قضایی را طی میکند و دفاع از آن به عنوان حقوق کل مردم بسیار اهمیت دارد، پیگیری آن مانند تحقیق و تفحص، پرونده ماده ۲۳۴ و موضوعاتی که مجلس آن را از دستگاه قضایی احقاق حقوق عامه پیگیری میکند .
چرایی سکوت کمیسیون فرهنگی در برابر پرونده ویلموتس
وی ادامه داد: در حوزههای نظارتی پروندههای دیگری نیز مورد پیگیری قرار گرفته است. سکوت کمیسیون فرهنگی در برابر پرونده ویلموتس به دلیل این مسئله بود که تیم ملی در بازیهای جام جهانی نتیجه مطلوبی را کسب کند و به نوعی فضای ورزشی کشور به سمت اتحاد، وحدت ملی و انسجام پیش برود.
نماینده مردم با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی با اتمام بازیهای جام جهانی همچنان پیگیر پرونده ویلموتس بود، یادآور شد: آنچه در فدراسیون فوتبال رخ داد تا رسیدگی به پرونده ویلموتس با تاخیر روبرو شود دارای دو جنبه ظاهری و باطنی است، در بسیاری از موارد به دنبال جاهایی اثرگذار بوده و یا کم کاریهایی که در حوزه ورزش از سوی متولیان ورزش از جمله وزیر سابق ورزش شاهد بودیم که منجر شد رسیدگی به این پرونده با کندی پیش برود، حتی پیش بینی کسب نتایج مطلوب در بازیهای جام آسیایی از دیگر دلایل تاخیر در رسیدگی این پرونده بود.
کیومرث هاشمی در حوزه ورزش خنثی عمل نکند
قاضی زاده با تاکید بر اینکه از وزیر ورزش درخواست داریم در حوزه ورزش خنثی عمل نکند، اظهار داشت: امیدواریم کیومرث هاشمی به عنوان وزیر ورزش جدید در عرصه فوتبال عملکردی خنثی نداشته باشد؛ ایشان باید نقش ویژه و فعالانهای نسبت به تنظیم گری حوزه مدیریت ورزش داشته و پاسخگوی نمایندگان مجلس باشند و همچنین همکاری لازم را با سایر دستگاههای نظارتی داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به نقش نظارتی و قانونگذاری نمایندگان، اظهار داشت: نمایندگان مجلس نقش نظارتی، قانونگذاری و تصویب بودجه را بر عهده دارند و اینکه بخواهند نمایندگان مجلس جای وزیر ورزش با دستگاههای نظارتی و قضایی پیگیر ماجراها باشند درست نیست؛ بلکه باید وزیر ورزش پیگیر اتفاقات حوزه ورزش باشد. در دوره گذشته در فصل بودجه نویسی سالانه از وزارت ورزش در مورد پروندههای فوتبالی و اقدامات و پیگیریهایی که در دستگاه قضایی داشتند و رونوشت مکاتبات خود را به مجلس ارائه کردند؛ متاسفانه ما کمکاریهای زیادی را در وزارت ورزش شاهد بودیم.
سجادی عملکرد مثبتی نداشت
وی در خصوص عملکرد سجادی وزیر سابق ورزش، افزود: از عملکرد ایشان رضایت نداشتیم، از هفده عضو کمیسیون فرهنگی حتی یک نفر هم به ایشان رای نداد و این در طول تاریخ بیسابقه بود که یک وزیر ورزش چنین جایگاهی در کمیسیون تخصصی خود داشته باشد.
سکوت نمایندگان گاهی به نفع ورزش کشور است
قاضی زاده در این برنامه تلویزیونی حوزه ورزش را حوزه نشاط اجتماعی دانست و اظهار داشت: دستگاه قضایی، وزارت ورزش و یا دولت در مورد حوزه ورزش که حوزه نشاط اجتماعی است و افکار عمومی آنرا پیگیری کرده و مطالبات گسترده عمومی دارد و در حوزههای مختلفی به خود ما منعکس میشود، قطعا به عنوان دفاع از حقوق عامه نظارت وظیفه و رسالت نمایندگان است، در پیگیری این مسئله کوتاه نخواهیم آمد و سکوت ما هم به نفع نتیجهگیری امر ورزش بوده است.
دو میلیون یورو برای VAR، اختصاص داده شد
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس یازدهم در مورد اختصاص دو میلیون یورو برای VAR، یادآور شد: در آن زمان سجادی وزیر وقت ورزش خیلی پیگیر این ماجرا بودند که اعتبار و ردیف خاصی در قالب این موضوع در نظر گرفته شد مجلس علیرغم اینکه در لایحه دولت رقم بسیار پایینی برای حوزه ورزش در نظر گرفته بود تلاش شد اعتبارات برای بازیهای آسیایی، قهرمانی و هم در قالب تجهیز حوزه زیرساختهای مربوط به ورزشگاه آزادی که ارتقاء یابد یعنی تلاش اصلی برای نوسازی ورزشگاه آزادی بود و خواست وزیر سابق هم در آن زمان همین موضوع بود.
وی در ادامه یادآور شد: اعتباری برای ارتقای شاخصهای قهرمانی و سهم 27 صدم درصدی از مالیات ارزش افزوده در دو ردیف مجزا اعتبارات وزارت ورزش افزایش قابل توجهی داده شد، این غیر از اعتباری است که برای کمیته ملی المپیک و پارالمپیک در نظر گرفته شده است و حتی در حوزه تخصیصهای آن هم کمکهایی صورت گرفت. امسال یک افزایش اعتباری بالغ بر 650 میلیارد تومان را برای وزارت ورزش دیده بودیم و در حوزه زیرساخت هم یک اعتباری نزدیک به دو هزار میلیارد تومان برای حوزه عمرانی وزارت ورزش پیشبینی شده است که از آن محلها میتوان صرف تجهیزات ورزشگاهها کنند.
بودجه اختصاصی پرداخت شد
قاضیزاده هاشمی در خصوص اینکه آیا این بودجهها اختصاص داده شده یا خیر، بیان کرد: بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک در خرداد ماه به صورت 100 درصد توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شده و مجلس از سازمان برنامه و بودجه بود یعنی مشخصا برای المپیک و پارالمپیک و برای وزارت ورزش سهمی از اعتبارات فدراسیون را پیگیری کردیم که اختصاص داده شده است.
نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در دو هفته پیش معاون توسعه مدیریت یا اداری مالی وزارت ورزش هم پیگیر بودند و جلسهای هم داشتیم و ما هم از سازمان برنامه و بودجه پیگیر هستیم اما این دلیل نمیشود که وزارت ورزش برای بحث VAR و تجهیز ورزشگاه آزادی اقدامی را شروع نکرده باشد، این تخصیصها به اعتبار میرسد و مشکل اعتباری را نمیتواند وزارت ورزش الان اعلام کند که تا زمانی که پولی به دست من نرسیده است کاری را شروع نمیکنم، تخصیصها به تناسبها انجام میشود و هر چه به پایان سال نزدیک میشویم درصد تخصیصها رشد پیدا میکند.
وی در ادامه یادآور شد: ما تنها به خاطر بازیهای آسیایی بود که پیگیری کردیم چون مسابقات در مهرماه برگزار میشد تخصیصها نهایت در خرداد ماه و سه ماه اول سال داده شود و آنهایی که مطلع هستند غالبا در سه ماه اول سال نمیآید، تخصیص صددرصدی برای یک اعتبار داده شود و اصل آن به خاطر بازیهای آسیایی بود. اما اعتبارات تجهیز و حوزه قهرمانی به تناسب برای وزارت ورزش اختصاص داده خواهد شد، ما در مجلس از رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون ایشان مستمر پیگیر تخصیص اعتبارات حوزه ورزش بوده و هستیم و خواهیم بود.
اعتبارات مورد نیاز ورزشگاه آزادی توسط مجلس پیشبینی شد
قاضی زاده در مورد تجهیزات مورد نیاز ورزشگاه آزادی، افزود: اعتبارات مورد نیاز ورزشگاه آزادی جدای از بحثهایی که مربوط به حوزه بحث فدراسیون است که آن را هم سازمان بازرسی پیگیر بود تا حداقل اعتباری برای فدراسیون برود تا بتواند ورود نظارتی خود را در فدراسیون فوتبال کماکان حفظ کند و این از طریق وزارت ورزش هم هماهنگ شده بود و ما هم تاکید داشته که باید رکن نظارتی بازرسی در فدراسیون باید کماکان وجود داشته باشد. وی ادامه داد: بحث VAR میتواند توسط خود ورزشگاه آزادی که تحت مدیریت دولت و وزارت ورزش مطرح شده که باید ممکن شود و قطعاً یک تجهیز آبرومند باشد و این اعتبار برای تجهیز ورزشگاه آزادی توسط مجلس در بودجه سال 1402 پیشبینی شدهاست.
وی ادامه داد: امیدواریم که این بحثها کمک به ارتقای ورزش و فوتبال داشته باشد، در مورد موضوعات نظارتی نیز این قول را به مردم میدهیم که کماکان و مستحکم ادامه خواهیم داد و به لحاظ بودجهای هم از فوتبال و هم از 53 فدراسیون ورزشی حمایت میکنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم ورزش کشورمان برای المپیک سال آینده آماده شود تا بتوانیم در المپیک نتایج بهتری از نتایج بازیهایی آسیایی را شاهد باشیم که ناشی از مدیریت پر اشتباه دورههای گذشته بوده است./
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
قوه قضاییه دلایل باز بودن پرونده ویلموتس را عنوان کند/چرایی سکوت کمیسیون فرهنگی در برابر پرونده ویلموتس / خبرگزاری خانه ملت